Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря українська › Котлети в духовці з овочами і сиром
Котлети в духовці з овочами і сиром

Котлети в духовці з овочами і сиром

Хоча ми і звикли, що котлети завжди стандартної форми і готуються теж за давно відомим рецептом, все ж існують рецепти і незвичайних котлет. По-перше, в нашому рецепті котлети випікають. Це надає їм особливий смак, який відрізняється від тих, які тушкують. При цьому він не стає гіршим, а навіть навпаки. По-друге, якщо ви звернули увагу, ці котлетки ще прикрашаються зверху помідорами, цибулею і сиром. Таким чином страва набуває зовсім інший вигляд. Їх можна навіть готувати до святкового столу, так як вони виглядають дуже апетитно, і ваші гості будуть у захваті. Перед подачею можна прикрасити їх зеленню і подавати з різними гарнірами (найкраще з картоплею).

Кількість порцій 12
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яловичина — 500 г.
  2. 2. Батон — 100 г.
  3. 3. Молоко — 100 мл.
  4. 4. Часник — 2 зубчика
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Помідор — 1 шт.
  8. 8. Сметана — 4 ст. л.
  9. 9. Кетчуп — 2 ст. л.
  10. 10. Сир — 100 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З батона зрізати скоринку і залити молоком.

  2. Яловичину прокрутити на м'ясорубці.

  3. До фаршу додати сіль, перець, яйця, розмочений батон і дрібно порізаний часник. Все ретельно вимішати.

  4. Деко застелити пекарським папером. Сформувати пласкі котлети і викласти їх на деко.

  5. Цибулину почистити, порізати тонкими кружечками (кількість кружків повинна відповідати кількості одержаних котлет).

  6. Помідор порізати на таку ж кількість тонких кружків.

  7. Сир порізати на тонкі пластинки (їх кількість повинна дорівнювати кількості котлет).

  8. Котлети змастити кетчупом. Зверху викласти цибулю. Змастити 2 ст. л. сметани. Викласти кружки помідорів. Знову змастити 2 ст. л. сметани.

  9. Зверху викласти пластинки сиру. Поставити в духовку, розігріту до 180°C. Готувати 30 хвилин.