Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти середній яйця літо › Заливний пиріг-перевертиш із грушами
Заливний пиріг-перевертиш із грушами

Заливний пиріг-перевертиш із грушами

Якщо ви вибрали даний пиріг в якості десерту, то ми можемо вас тільки похвалити за такий вибір. Цей прекрасний десерт відмінно складе компанію вам і вашій родині під час сімейного вечірнього чаювання. Або, наприклад, якщо ви покликали з якогось приводу ваших друзів цей пиріг відмінно прикрасить вашу дружню бесіду. Такий пиріг стане відмінним сніданком для вашої родини, так як він досить поживний. Пиріг, до того ж, виходить дуже ефектним, завдяки красивій і правильній укладці з груш зверху і золотистій красивій скоринці з боків. Власне через таку перевернуту подачу він і називається пирогом-перевертишем. Приємного апетиту!

Кількість порцій 6
Час приготування 65 хв

  1. 1. Тверді груші — 6 шт.
  2. 2. Сметана — 300 г.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Цукор — 200 г.
  5. 5. Борошно — 200 г.
  6. 6. Розпушувач — 1 ст. л.
  7. 7. Сода — 0,5 ч. л.
  8. 8. Кориця — 1 ч. л.
  9. 9. Лимон — 0,5 шт.
  10. 10. Цукрова пудра — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста, міксером збити яйця з цукром в пишну піну.

  2. Потім додавати, невеликими порціями, сметану, продовжуючи збивати.

  3. Борошно висипати в окрему миску, додати розпушувач, соду і корицю. Все перемішати і потім, помішуючи, порціями ввести в яєчно-сметанну суміш так, щоб маса стала однорідною і без грудочок.

  4. Груші очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати акуратними часточками.

  5. Видавити з половинки лимона сік і трохи змастити ним дно форми для випічки. Викласти в неї шматочки груші по колу.

  6. Зверху груші обережно залити тістом, щоб не порушити «укладку». Зверху тісто можна присипати невеликою кількістю кориці.

  7. Випікати пиріг у духовці розігрітій до 180°С близько 40 хвилин - до золотисто-коричневого кольору.

  8. Пиріг вийняти з духовки і остудити у формі. Потім перевернути пиріг на блюдо, повністю остудити і зверху посипати цукровою пудрою.