Торт "Павутинка" із фруктами та шоколадною глазур'ю
- 1. Яйце — 4 шт.
- 2. Цукор — 450 г.
- 3. Борошно — 400 г.
- 4. Сода — 4 г.
- 5. Оцет — 10 г.
- 6. Яблуко — 1 шт.
- 7. Персик — 1 шт.
- 8. Какао — 150 г.
- 9. Вершкове масло — 100 г.
- 10. Сметана — 100 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Підготувати інгредієнти для випікання. Яйця із цукром (1,5 ст.) збити в міцну піну. Вона повинна стати сліпучо-білою, і це буде ознакою того, що цукор добре розчинився в яєчній масі.
Соду потрібно погасити оцтом: перемішати та дочекатися, поки закінчиться "шипіння". До збитих яєць додати просіяне борошно.
Обережно розмішати масу до однорідної консистенції. Якщо на поверхні тіста почнуть надуватися та лопатися пухирці: це просто дає про себе знати погашена сода.
Яблуко помити, почистити, прибрати зернята та нарізати тонкими шматочками. помитий персик також нарізати тонше. Дно роз'ємної форми змастити вершковим маслом або маргарином. Боки форми не потрібно змащувати. Викласти в форму нарізані фрукти. Зверху вилити тісто та поставити бісквіт у духовку. Йому потрібно випікатися 20 хвилин при температурі 180-200°С. Перевірити готовність зубочисткою або дерев'яною паличкою. Поки печеться бісквіт, потрібно зібрати інгредієнти для шоколадної глазурі.
В емальованій кастрюлі розпустити до рідкого стану вершкове масло. Насипати туди цукровий пісок (0,5 ст.) та порошок какао. Все ретельно розмішати: грудочок в глазурі утворюватися не повинно. Коли масляно-шоколадна суміш закипить, додати до неї сметану. Глазур потрібно прокип'ятити протягом 1,5-2 хвилин, потім зняти з плити та охолодити.
Бісквіту теж необхідно охолодитися. Не можна витягати його з форми, поки він не стане кімнатної температури. Нанести глазур на поверхню та боки бісквіту. Краще це робити в два шари. Після нанесення другого шару торт потрібно поставити в холодильник на 15 хвилин.
А тепер підготувати матеріали щоб прикрасити торт. Можна взяти готові збиті вершки - ними зручно малювати "павутинку". Збиті вершки помістити в кондитерській мішок або просто целофановий пакетик з акуратно зрізаним кінчиком. За допомогою мішочка видавити вершки на глазуровану поверхню торта у вигляді концентричних кіл. Від центру акуратно прокласти ножем кілька порційних "променів". З краю на торт посадити шоколадного павучка.