Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Баноффі

Баноффі

Дуже святковий і по вигляду і за смаком торт. Готується він, в принципі, досить легко і з ним зможе впоратися будь-хто. Адже тут не потрібно ніяких складних етапів та інгредієнтів, в яких можна зробити помилку (наприклад, розвести желатин, замісити тісто). Та й часу на приготування баноффі займе не надто багато, єдине, що потрібен час на остигання маси та охолодження (в цілому близько 3 годин), тому як варіант для «гості на порозі» такий торт не підійде. Але зате на день народження та інші свята він просто ідеальний варіант. Особливо, якщо торт прикрасити скибочками банану, кокосовою стружкою і тертим молочним шоколадом!

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Печиво пісочне — 500 г.
  2. 2. Вершкове масло — 220 г.
  3. 3. Цукор — 30 г.
  4. 4. Коричневий цукор — 100 г.
  5. 5. Ванілін — 10 г.
  6. 6. Згущене молоко — 300 г.
  7. 7. Вершки — 200 мл.
  8. 8. Цукрова пудра — 30 г.
  9. 9. Банани — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 190°C. Печиво з половиною вершкового масла і цукром (білим) змішати і подрібнити в блендері. Утрамбувати масу у форму і поставити в духовку на 10 хвилин.

  2. Вершкове масло розтопити, довести до кипіння, додати коричневий цукор і ванілін (половину). Влити згущене молоко. Добре перемішати і готувати близько 3-5 хвилин. Охолодити масу близько 2 годин у холодильнику.

  3. Збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном до стійкої піни. Банан очистити і нарізати скибочками. Додати банани до вершків і перемішати. На основу викласти масу зі згущеним молоком, потім - вершки з бананами. Покласти торт на 1 годину в холодильник.