Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сир легкий обід зима › Цибулевий флан по-французьки
Цибулевий флан по-французьки

Цибулевий флан по-французьки

Слово "флан" в перекладі з французької означає "відкритий пиріг". Своєрідна "тарілка" із тіста в цьому пирозі заповнена начинкою. Начинки можуть бути самими різними: овочевими, м'ясними, фруктовими. У даному рецепті дуже смачна начинка з обсмаженої цибулі, збитої яєчно-молочної суміші з додаванням натертого сиру. Крім цього для оформлення цибулевого флану пропонується використати філе анчоусів і маслини. Інгредієнти для тіста - натерта на тертці відварна картопля, борошно, маргарин і вода. Зверніть увагу, що спочатку протягом 10-ти хвилин випікають у духовці "тарілку" із тіста, а потім вже виливають у неї начинку і випікають, поки начинка не стане золотистою.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вода — 1 ст. л.
  2. 2. Картопля — 150 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  4. 4. Маргарин — 50 г.
  5. 5. Маслини — 8 шт.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
  7. 7. Борошно — 250 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Сир твердий — 200 г.
  11. 11. Філе анчоусів — 4 шт.
  12. 12. Яйця — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити і відварити цілим. Остудити і натерти на тертці.

  2. Для тіста змішати борошно, картоплю і маргарин. Додати воду і швидко замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину.

  3. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Розтопити маргарин, просмажити цибулю. Охолодити.

  4. Натерти сир. Змастити форму для пирога маргарином. Розкачати тісто, викласти у форму, проткнути в декількох місцях виделкою. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

  5. Розігріти духовку до 200°C. Запікати оболонку для пирога 10 хвилин.

  6. Збити яйця і молоко, додати сир. Приправити сіллю, перцем. З'єднати з цибулею. Вилити начинку  в оболонку пирога. Розрізати філе анчоусів уздовж.

  7. Оформити флан анчоусами і маслинами. Запікати 25 хвилин 150°C.