Крокети
Крокети - страва з м'ясного або рибного фаршу, крупи або овочів, яку обсмажують у фритюрі. Саме завдяки обсмажуванню у фритюрі досягається ефект хрусткої скоринки. Крокети обов'язково смажаться на розпеченій олії. Назва цієї страви походить від французького дієслова «croquer», що означає "хрустіти". За технологією приготування крокети схожі на звичні для нас котлети. Крокети можна готувати і, комбінуючи інгредієнти. У запропонованому рецепті поєднуються такі інгредієнти, як рис, копчене куряче філе і твердий сир. Цікавий варіант панірування: крокети спочатку треба обмакнути в льєзон (суміш молока і яйця), а потім в паніровку з суміші натертого на тертку пармезану і панірувальних сухарів.
- 1. Рис — 100 г.
- 2. Копчене куряче філе — 150 г.
- 3. Сир твердий — 100 г.
- 4. Пармезан — 50 г.
- 5. Яйця — 2 шт.
- 6. Сухарі панірувальні — 150 г.
- 7. Молоко — 2 ст. л.
- 8. Соняшникова олія — 200 мл.
- 9. Вода — 400 мл.
- 10. Сіль — 1 ч. л.
- 11. Перець чорний мелений — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рис відварити і остудити. Змішати з 1 яйцем, сіллю, перцем. Збити блендером в однорідну масу.
Дрібно порізати курячу грудку. Сир натерти на крупній тертці. З тіста сформувати коржі, викласти зверху начинку з курячої грудки і сиру.
Закрити коржі, сформувати кулясту форму. Натерти на дрібній тертці пармезан і змішати з панірувальними сухарями.
В окремій мисці збити 1 яйце з молоком. Обмакнути крокети спочатку в приготований льєзон, а потім в паніровку. Операцію повторити двічі з кожним крокетом.
Розігріти олію і смажити крокети у фритюрі.