Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба легкий плита новий рік › Рибне філе, запечене під винним соусом
Рибне філе, запечене під винним соусом

Рибне філе, запечене під винним соусом

Чудова страва для сімейної вечері і святкового застілля. Універсальність цього рецепту в тому, що можна використовувати філейну частину абсолютно будь-якої рибки на Ваш смак і гаманець: білої або червоної, морської або річкової, жирної або дієтичної. Пікантний винний соус з часником і зеленню зробить свою справу: він додасть будь-якій рибі особливу ніжність і смак. Навіть така суха і «нейтральна» на смак риба як судак набуває дивовижну соковитість і божественний аромат. А звичайний хек і доступний минтай з такою вишуканою «приправою» стануть воістину царською закускою. Загалом, експериментуйте на здоров'я. У винний маринад рекомендуємо додати лимонний сік: він вигідно підкреслить істинний смак риби.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Риба — 600 г
  2. 2. Вино біле сухе — 100 мл
  3. 3. Помідори — 300 г
  4. 4. Олія оливкова — 60 мл
  5. 5. Масло вершкове — 30 г
  6. 6. Часник — 1 зуб.
  7. 7. Петрушка — 30 г
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сковороду змастити вершковим маслом. Рибне філе розрізати на шматочки, укласти на сковороду, додати оливкову олію. Обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору. Помідори помити, нарізати кубиками.

  2. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на оливковій олії до прозорого стану. Додати помідори, часник, вино і тушкувати. Подавати філе з соусом.