Теплий салат з гарбузом і кедровими горішками
Безперечно, гарбуз - дуже корисний овоч. Та тільки не всі його люблять. Наша відповідь - неправильне приготування може зіпсувати будь-який продукт. Погодьтеся, кулінарні пізнання про цей овоч у звичайної людини дуже маленькі. Насправді з гарбуза можна приготувати дуже велику кількість страв - супи і запіканки, оладки і каші, її можна тушкувати і варити, смажити і запікати, маринувати, готувати з нею десерти і начинки для пирогів, варення і цукати, повидло, салати і багато іншого. Ну а якщо поєднати гарбуз з не менш корисними і смачними кедровими горішками, то можна не тільки очистити організм, але і заспокоїтися, тому що саме ці горішки приводять в порядок нервову систему.
- 1. Гарбуз — 400 г
- 2. Салат — 100 г
- 3. Горіхи кедрові — 30 г
- 4. Олія оливкова — 40 мл
- 5. Масло вершкове — 30 г
- 6. Орегано сушений — за смаком
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний — за смаком
- 9. Сир фета — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 200 градусів. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками. Деко застелити пергаментним папером.
Викласти гарбуз, додати сіль, перець, орегано. Збризнути гарбуз оливковою олією і покласти шматочки вершкового масла. Запікати гарбуз близько 15 хвилин.
Фету розкришити руками. На порційну тарілку викласти листя салату, теплий гарбуз, фету. Посипати кедровими горішками. Для заправки використовувати суміш оливкової олії, спецій і вершкового масла, які залишилися після запікання. Заправити нею салат.