Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська перші страви вечеря › Буряково-малинове гаспачо
Буряково-малинове гаспачо

Буряково-малинове гаспачо

Традиційний для Іспанії, але встигший нами полюбитися гаспачо являє собою холодний овочевий суп-пюре характерного червоного кольору за рахунок додавання стиглих томатів і перців. Правильніше і точніше буде сказати, що ця перша страва родом з Андалусії – іспанського автономного співтовариства. У кожному регіоні Іспанії існує свій, неповторний рецепт гаспачо, який вважають правильним. Однак спільне, що об'єднує всі ці різні рецепти – це, звичайно ж, помідори, що входять до складу. Хочемо поділитися з Вами оригінальним варіантом класичного гаспачо – з молодим буряком, ароматною малиною і часником. Досить незвичайне, але дуже смачне поєднання припаде до душі навіть найвибагливішому гурману.

Кількість порцій 3
Час приготування 130 хв

  1. 1. Буряк — 3 шт.
  2. 2. Малина — 300 г
  3. 3. Цибуля — 80 г
  4. 4. Часник — 1 зуб.
  5. 5. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  6. 6. Лимон — 30 г
  7. 7. Оливкова олія — 3 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк загорнути у фольгу, обережно наколоти, покласти на крупну сіль, насипану в деко і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1,5-2 годин (перевіряти готовність ножем). Охолодити і очистити.

  2. У блендері подрібнити в пюре буряк, цибулю, часник, малину, оцет, оливкову олію. Обов'язково протерти через сито.

  3. Якщо пюре вийде дуже густим, то розбавити мінеральною водою до консистенції супу. Посолити, поперчити за смаком. Охолодити.

  4. Перед подачею прикрасити ягодами і зеленню.