Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мінестроне

Мінестроне

Зібрати максимум овочів, і стільки ж задоволення змогла саме ця страва - мінестроне. Самий незвичайний італійський суп. Суть приготування - швидке обжарювання овочів, що переходить в тушкування. Кожен з цих процесів займає трохи часу, що дозволяє зберігати овочам їх корисні властивості. Ви напевно подумали, що відсутність м'яса і риби вплине на смакові якості супу, але це далко не так. Обіцяємо, спробувавши супчик хоч раз, ви полюбите його назавжди. Пікантнішою і справді італійською страва стане, якщо додати в неї соус або тертий сир (пармезан). Подавати з шматочком хліба.

Кількість порцій 5
Час приготування 50 хв

  1. 1. Розмарин — 1/2 ч. л.
  2. 2. Чебрець — 3 гілочки
  3. 3. Часник — 2 зубчика
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Фенхель — 1 шт.
  6. 6. Селера — 1 шт.
  7. 7. Морква — 2 шт.
  8. 8. Болгарський перець — 1 шт.
  9. 9. Цукіні — 200 г.
  10. 10. Спаржа — 100 г.
  11. 11. Помідор — 100 г.
  12. 12. Цвітна капуста — 100 г.
  13. 13. Броколі — 100 г.
  14. 14. Маслинова олія — 5 ст. л.
  15. 15. Квасоля (консервована) — 400 г.
  16. 16. Гарбуз — 100 г.
  17. 17. Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  18. 18. Соус песто — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На середньому вогні обсмажити чебрець, розмарин і очищений часник. Смажити краще на оливковій олії.

  2. Очистити овочі: цибулю, моркву, селеру. Потім їх нарізати і відправити у сотейника до прянощів. Підсипати фенхель і тушкувати. Через 3 хвилини часник видалити.

  3. Нарізати наступні овочі середніми кубиками: болгарський перець, цукіні, гарбуз, помідори, спаржу, суцвіття броколі і цвітної капусти. Висипати в сотейник.

  4. Додати щіпку орегано. Посолити і поперчити. Протушкувати ще 3 хвилини.

  5. Залити 2 л. кип'яченої води. Довести до кипіння. Пару хвилин проварити. Контролювати, щоб овочі не переварилися. Додати чисту білу квасолю.

  6. Невелику кількість супу, 1/3 частини, перелити в окремий сотейник і пробити у блендері (для густоти). Вилити назад і перемішати.

  7. Накрити кришкою киплячий суп і відставити. Настояти пів години. Подавати гарячим із соусом песто.