![Іспанський соус ромеско](https://img3.zakaz.ua/upload.737e46b953c9e9a8f0d02089261615ef.350x350.jpg)
Іспанський соус ромеско
Як і самі іспанці, страви у них " гарячі " і з різними приправами. Соус ромеско не виняток. Каталонці називають його румеску, і вперше приготували вони його дуже давно. З цього можна судити, що соус дуже смачний, раз його готують вже так давно і не тільки на території Іспанії, але і в багатьох країнах. Ось він дійшов і до нас. Так як придуманий він був рибалками, то і їдять його найчастіше з морепродуктами. Але це справа смаку. Гостренький соус підходить і для м'яса теж. Якщо ви хочете якось змінити рецепт, то в ньому легко можна замінити мигдаль на звичайні горіхи, а замість свіжого перцю можна використовувати сушений. У будь-якому випадку соус буде до речі на вашому столі.
- 1. Перець болгарський червоний — 1 шт.
- 2. Пластівці мигдалю — ½ ст.
- 3. Олія оливкова extra virgin — 0,3 ст.
- 4. Оцет винний червоний — 2 ст. л.
- 5. Вода — 1 ст. л.
- 6. Часник — 1 зубчик
- 7. Сіль — ½ ч. л.
- 8. Перець чорний мелений — ¼ ч. л.
- 9. Перець чилі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти гриль. Викласти в нього червоний перець і, перевертаючи, смажити приблизно 10 хвилин, поки шкірка не почне підгорати. Перекласти перець в пластиковий пакет і залишити на 10-15 хвилин. Зняти шкірку і очистити від насіння. Порізати на невеликі шматочки.
Добре розігріти сковорідку і підсмажити пластівці мигдалю до золотистого кольору.
У блендер покласти нарізаний перець, мигдаль, оливкову олію, оцет, воду, подрібнений часник, сіль, перець і дуже дрібно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідної маси.