Гратен із сьомгою
Ця страва із золотистою скоринкою або ж гратен з сьомгою приверне увагу кожного. Запечена риба подарує вам таке задоволення, якого ви ще не відчували від їжі.
Аби приготувати це вишукане блюдо, вам потрібно буде трохи покрутитися на кухні, проте ваші старання будуть цілком виправдані.
Оскільки риба запечена, вона збереже в собі абсолютно всі корисні речовини, які порадують ваш організм, особливо в холодну пору року. А ось пармезан подарує вам почуття м'якої пряності та відчуття літа круглий рік. Яблуко, петрушка, морква і зелена цибуля додадуть страві родзинки, пікантності і апетитного смаку. Приємного апетиту!
- 1. Філе сьомги — 400 г.
- 2. Вершки — 600 мл.
- 3. Мускатний горіх — 10 г.
- 4. Паніровочні сухарі — 32 г.
- 5. Борошно — 48 г.
- 6. Яблуко — 1 шт.
- 7. Петрушка — 20 г.
- 8. Зелена цибуля — 25 г.
- 9. Яйце — 2 шт.
- 10. Сік лимона — 10 г.
- 11. Морква — 150 г.
- 12. Твердий сир пармезан — 30 г.
- 13. Сіль — за смаком
- 14. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 200°C. Нарізати філе сьомги шматочками по 2 см. Цибулю та петрушку нашаткувати.
Змішати борошно з вершками, поставити на вогонь та довести до кипіння, постійно помішуючи. Соус посолити, поперчити та приправити мускатним горіхом. В окремій мисці збити яйця, поступово залити в миску гарячий соус. Додати шматочки сьомги, цибулі та петрушки.
Отриману суміш покласти у форму для запікання, зверху посипати паніровочними сухарями та тертим сиром пармезан.
Випікати рибний гратен в духовці на нижньому рівні протягом 25-30 хвилин.
Моркву та яблуко натерти на тертушці. Побризкати лимонним соком.
Гратен подавати до столу з теплим салатом з моркви та яблук.