Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Гаспачо

Гаспачо

Це перша страва мексиканської кухні. Але подають її холодною. Дивно, але це типова страва для Іспанії та Португалії. Гаспачо багатий різними овочами, в першу чергу помідорами. Цікава версія походження слова. Від мосарабского "гаспачо" означає "залишки". Тобто, спочатку цей суп готували з усіх залишків продуктів, які були вдома. Страва досить ситна завдяки білому хлібу, але і не менш смачна. Тому урізноманітнити домашні обіди дуже просто. Гаспачо сподобається всім завдяки своїй незвичності.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Помідори — 4 шт.
  2. 2. Огірки — 1 шт.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Часник — 1-2 зубки
  5. 5. Зелений солодкий перець — 1 шт.
  6. 6. Червоний солодкий перець — 0.5 шт.
  7. 7. Оливкова олія — 1 ч. л.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Холодна вода — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
  12. 12. Зелень — за смаком
  13. 13. Авокадо — (часточки для гарніру)
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори опустити на дві хвилини в окріп, остудити в крижаній воді, очистити від шкірки, порізати і покласти в блендер.

  2. Огірок, цибулю, часник, перці почистити і теж опустити в блендер. Приправити сіллю, перцем, оливковою олією, вичавити півлимона. Все подрібнити в блендері до однорідної маси.

  3. Отриману томатну суміш можна розвести за смаком водою, щоб отримати більш рідку консистенцію.

  4. При подачі прикрасити авокадо і зеленню, авокадо відмінно поєднується з холодним супом.

  5. Як гарнір, можна використовувати огірки, цибулю, варене яйце, копчене м'ясо (нарізане кубиками), а також сухарики.