Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно духовка європейська фрукти › Тонкий гранатовий пиріг
Тонкий гранатовий пиріг

Тонкий гранатовий пиріг

Готувати домашню випічку – Ваш коник? Тоді запропонований рецепт спеціально для Вашої уваги. Тонкий шар свіжоспеченого коржа, просоченого ванільно-лаймовим сиропом, з дорогоцінними зернятками граната нікого і ніколи не залишить байдужим. Родзинка пирога – в його дивовижному тісті. Крім борошна, яєць і вершкового масла туди ж додається гранатовий сік, натуральний йогурт (без добавок) і цедра лайма. За рахунок великої кількості рідини тісто виходить дуже ніжним і соковитим. Ну, якщо вже відверто, то є в цьому пирозі один серйозний недолік: аж надто швидко він з'їдається до останньої крихти. Тому, якщо надумаєте порадувати сім'ю такою смакотою, готуйте відразу два, не помилитеся.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 180 г.
  2. 2. Розпушувач — 7 г.
  3. 3. Масло вершкове — 100 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Гранат — 120 г.
  6. 6. Гранатовий сік — 100 мл.
  7. 7. Йогурт — 100 г.
  8. 8. Ваніль — 5 г.
  9. 9. Цукрова пудра — 100 г.
  10. 10. Лайм — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гранат розібрати на зерна. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця (по одному) і ще трохи збити. Просіяти до них борошно і розпушувач.

  2. Додати до маси гранатовий сік, йогурт, трохи цедри лайма і знову збити. Духовку розігріти до 180. Тісто вилити у форму (заповнювати на половину) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25 хвилин.

  3. Цукрову пудру змішати з соком лайма і ваніллю. Просочити цим пиріг, зробивши дірочки виделкою. Перед подачею прикрасити пиріг зернами гранату.