Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська сніданок весна › Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром
Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром

Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром

Оладки - відмінний варіант для сніданку. Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром готуються швидко, відмінні за смаком і поживні. Шпинат відомий своєю високою поживною цінністю. Його листя містять 34% білка і 4,58% жиру, 0,5-1,4% вуглеводів і 2,1% мінеральних речовин. За вмістом білка шпинат поступається тільки м'ясу. Шпинат рекомендується частіше вживати в їжу. Щоб прибрати надлишок жиру, готові оладки потрібно викласти на паперові рушники. Можна зберегти оладки свіжими протягом двох-трьох днів. Для цього необхідно зробити між ними прошарки з фольги або пергаменту, помістити в целофановий пакет і зберігати в холодильнику.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Сіль — 1 щіпка
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Твердий сир — 100 г.
  6. 6. Сметана — 2 ст. л.
  7. 7. Листя шпинату — 50 г.
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Орегано — 1 ч. л.
  10. 10. В'ялені помідори — 4 шт.
  11. 11. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з розпушувачем, сіллю і орегано. Додати молоко і сметану. Збити вінчиком всю масу до однорідної консистенції.

  2. Додати дрібно порізаний шпинат, перець, помідори і тертий сир.

  3. Обсмажувати оладки на олії з обох боків до золотисто-коричневого кольору.