Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська осінь › Легкий апельсиновий кекс
Легкий апельсиновий кекс

Легкий апельсиновий кекс

Перші рецепти кексів можна знайти ще в Стародавньому Римі. У той час змішували гранат, горіхи і родзинки в ячмінному пюре. Саме ж слово "кекс" з'явилося пізніше, в Середні віки, з двох слів "фрукти" і "пиріг". Зараз звичайно ж кекси роблять не так, як раніше, існує найрізноманітніша рецептура . Але кекс - це завжди смачно і швидко. Ми пропонуємо вам дуже простий рецепт апельсинового кексу. Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також, що смак його неможливо передати словами. А все завдяки цедрі апельсина. Часто говорять, що вона навіть набагато корисніша самого фрукта. Але в усякому разі вам цей кекс припаде до смаку.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Сік апельсиновий — 200 мл.
  5. 5. Апельсин — 1 шт.
  6. 6. Цукор ванільний — за смаком
  7. 7. Розпушувач — 1 ч. л.
  8. 8. Масло вершкове — 1 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Жовтки відокремити від білків. У миску просіяти борошно з розпушувачем. Жовтки збити окремо з цукром і ваніліном, вмішати в борошняну суміш. Натерти цедру апельсина, додати до борошна.

  2. Обережно влити в тісто 100 мл. апельсинового соку. Білки збити до стану піни, додати їх у загальну масу. Перемішати.

  3. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Розігріти духовку до 180°C - 200°C, випікати протягом 30-40 хвилин.

  4. Дістати готовий кекс з духовки, поки ще гарячий, зробити в ньому надрізи зверху, влити в них залишки соку.