Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська борошно осінь › Апельсиново-макове печиво
Апельсиново-макове печиво

Апельсиново-макове печиво

Особливість даного рецепту в тому, що в ньому пропонується випекти приготоване тісто одним, не дуже товстим шаром, а потім порізати його на шматочки бажаного розміру, тобто не прийдеться викладати тісто у форму порційно, що трохи заощадить час. Результат виправдає Ваші очікування. Печиво вийде пористим і м'яким. Порадує Вас і його апельсиново-маковий аромат. До того ж, покрите глазур'ю, виглядає печиво дуже апетитно. Глазур надає йому додаткову солодкість і святковий вигляд.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вершкове масло — 250 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Цедра апельсина — 1 ст. л
  4. 4. Борошно — 300 г.
  5. 5. Мак — 2 ст. л.
  6. 6. Цукрова пудра — 100 г.
  7. 7. Апельсиновий сік — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змастити маслом форму і застелити папером для випічки. Змішати масло, цукор і апельсинову цедру і збити до консистенції крему. Додати просіяне борошно і мак, змішати до отримання м'якого тіста.

  2. Викласти тісто у форму і випікати при 170˚С протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Дістати з духовки і охолодити, не виймаючи з форми. Нарізати шматочками бажаного розміру.

  3. Для глазурі просіяти пудру і додати трохи соку, щоб отримати однорідну масу. Покласти печиво на решітку і покрити глазур'ю, прикрасити зацукрованою апельсиновою цедрою.