Курка, запечена у винній глазурі
Курка, запечена у винній глазурі - дуже вишукане частування. Маринувати курку потрібно не менше 3-х годин (можна і на ніч), тоді вона просочиться всіма ароматами, стане м'якою і придбає прекрасний колір. Періодично курку потрібно перевертати. При запіканні у всередину курки можна покласти кислі яблука або нафарширувати курку гречкою (напівготовою) з гранатовими зернами. Перевірити готовність запікання можна за допомогою проколу (стегна або ніжки): якщо виділиться прозорий сік - курка готова, якщо з кров'ю - ще ні. Порада: кінці крилець курки краще загорнути у фольгу, тоді вони не підгорять. Подають курку порційно з овочами, поливши соусом-глазур'ю, в якій вона запікалася.
- 1. Курка — 1 шт.
- 2. Червоне вино — 150 мл.
- 3. Гранат — 1 шт.
- 4. Оливкова олія — 2 ст. л.
- 5. Апельсиновий сік — 50 мл.
- 6. Лимонний сік — 1 ст. л.
- 7. Соєвий соус — 1 ст. л.
- 8. Цукор — 80 г.
- 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для маринаду в сотейник влити вино, соєвий соус, сік лимона і апельсина, сіль, додати зерна граната і 1 ст. л. цукру. Прогріти на вогні для змішування всіх ароматів і до повного розчинення цукру.
Змастити курку оливковою олією, покласти в ємність для маринування і вилити на неї гарячий маринад. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на ніч.
Для глазурі проціджений маринад вилити в сотейник, поставити на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, карамелізувати.
Викласти курку у форму для запікання з високими стінками. Змастити глазур'ю. Залишки глазурі вилити у форму з куркою. Запікати курку в духовці, розігрітій до 170°C на 1 годину.