![Буряк з хріном і червоною цибулею](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.74d100af94e16718827cd93bc7639f9a.350x350.jpeg)
Буряк з хріном і червоною цибулею
У цьому рецепті рекомендується використовувати запечений в духовці буряк. Фольга допоможе овочу зберегти свою соковитість і не зменшитися в об'ємі. Буряк в запеченому вигляді має переваги у порівнянні з вареним буряком: він більш насичений і солодкий, а значить Ваша страва буде ще смачніше. Крім того запечений буряк зберігає більше корисних речовин. І останній аргумент: запікати буряк (а особливо у фользі) набагато зручніше, ніж варити. Час запікання буряка в духовці безпосередньо залежить від розміру овоча. Найзручніше використовувати буряк середнього розміру. Вибирайте овочі з неушкодженою шкіркою приблизно одного розміру. Буряк обрізати не потрібно, а хвостик можна обрізати, але не дуже коротко.
- 1. Буряк — 3 шт.
- 2. Олія оливкова — 100 мл.
- 3. Сіль — 1 ч. л.
- 4. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
- 5. Цибуля червона — 3 шт.
- 6. Хрін — 70 г.
- 7. Оцет бальзамічний — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 180°C. Буряк ретельно промити під холодною водою, обсушити на паперовому рушнику, загорнути у фольгу, покласти на деко, поставити його в духовку на 105 хвилин, випікати до м'якості. Після чого, витягнути буряк з фольги, остудити.
У мисці змішати оцет, сіль, перець і оливкову олію, додати подрібнену цибулю і хрін. Ретельно перемішати суміш.
Очистити буряк і нарізати тонкою соломкою або маленькими кубиками, додати до цибулі в мисці. Перемішати, накрити миску харчовою плівкою та поставити в холодильник на добу.