Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі легкий гарнір овочі › Рататуй з гарбузом і орегано
Рататуй з гарбузом і орегано

Рататуй з гарбузом і орегано

Всі Ви, напевно, дивилися відомий на весь світ американський мультфільм про маленького щурика Ремі, який обожнював готувати. На честь його улюбленої страви і дали назву мультику. А готував головний герой страву рататуй – кулінарний шедевр прованської кухні, що представляє собою яскраву і насичену овочеву комбінацію із середземноморськими травами. Вона служить приголомшливим гарніром до м'яса або риби, а також прекрасна в якості самостійної закуски. Незаперечний плюс рататуя в тому, що в літній період всі інгредієнти доступні як ніколи і завжди під рукою, точніше на грядках. Сьогодні пропонуємо насолодитися незвичним, але від цього не менш смачним варіантом цієї страви – рататуєм з гарбузом і орегано.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  2. 2. Часник — 3 зуб.
  3. 3. Лавровий лист — 1 шт.
  4. 4. Орегано — 20 г
  5. 5. Олія оливкова — 60 мл
  6. 6. Гарбуз — 500 г
  7. 7. Помідори — 2 шт.
  8. 8. Цукіні — 500 г
  9. 9. Петрушка — 20 г
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати. Цибулю і часник змішати з орегано, додати лавровий лист, пасерувати у великій каструлі на оливковій олії 10 хвилин до золотистого кольору цибулі.

  2. Помідори помити, нарізати кубиками. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізати кубиками.

  3. Помідори і гарбуз змішати з цибулею і приправами і залишити на повільному вогні близько 20 хвилин, накривши кришкою. Час від часу неоходімо помішувати овочі.

  4. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Цукіні помити і нарізати кубиками. Додати до помідорів та гарбуза цукіні і готувати ще 30 хвилин на середньому вогні, іноді помішуючи. Подавати рататуй на стіл гарячим, прикрасивши петрушкою.