Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі європейська весна › Великодній зелений салат із фетою
Великодній зелений салат із фетою

Великодній зелений салат із фетою

Світлий Великдень – фундаментальне християнське свято, яке вінчає найсуворіший сорокаденний піст в році. За традицією великодній стіл повинен бути рясним і урочистим, а меню – особливим. Воно, як правило, складається з великодніх пасок і крашанок – фаворитів великодньої трапези, а також різноманітних м'ясних і рибних страв, легких закусок, салатів. Пропонований рецепт зеленого салату з фетою сміливо включайте в Ваше великоднє меню, адже він і стіл прикрасить, і всім домашнім по душі доведеться. Така легка святкова страва допоможе здійснити плавний перехід від пісної їжі до звичайної. До того ж навесні з'являється перша зелень і овочі, які і послужать компонентами для цього салату.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Капуста броколі — 250 г.
  2. 2. Зелений горошок заморожений — 125 г.
  3. 3. Огірки — 0,5 шт.
  4. 4. Авокадо — 0,5 шт.
  5. 5. Петрушка — 2 ст. л.
  6. 6. М'ята (листя) — 1,5 ст. л.
  7. 7. Лимони — 1,5 шт.
  8. 8. Олія оливкова — 3,5 ст. л.
  9. 9. Насіння гарбуза — за смаком
  10. 10. Насіння соняшника — за смаком
  11. 11. Сир фета — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розламати капусту на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, відварити до м'якості, протягом 2-3 хвилин у киплячій воді. Воду злити, капусту промити під водою.

  2. Відварити в киплячій воді горошок протягом 1-2 хвилин. Після, промити під водою.

  3. У салатниці змішати капусту, горошок, нарізані огірок і авокадо, посічені петрушку і м'яту.

  4. Окремо змішати оливкову олію і вичавлений лимонний сік, після чого скропити салат отриманою заправкою, додати в салат фету та насіння.