Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти овочі російська обід дієтичні страви › Гостра закуска з червоної квасолі
Гостра закуска з червоної квасолі

Гостра закуска з червоної квасолі

Дієтологи рекомендують включати страви з квасолі в своє меню хоча б 1 раз на тиждень. Цей типовий представник бобових по праву вважається продуктом для здорового харчування. Тому візьміть на замітку цей рецепт. Запропонована закуска готується легко і просто, а результат Вам, без сумніву, сподобається. Поєднання зі смаженою цибулею, часником, хмелі-сунелі (найвідомішою з грузинських приправ) і ароматною зеленню надає квасолі дуже цікавий пікантний смак. І звичайно, останній акорд цього кулінарного витвору - кетчуп і оцет. Порада: замочувати квасолю перед варінням потрібно обов'язково. Ця нескладна маніпуляція дозволить зменшити газоутворюючі властивості продукту.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Червона квасоля — 1 склянка
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Часник — 2 зубчики
  4. 4. Кетчуп — 4 ст.л. (або більше)
  5. 5. Хмелі-сунелі — за смаком
  6. 6. Коріандр — за смаком
  7. 7. Кінза — за смаком
  8. 8. Оцет 9% — 2 ст.л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Рослинна олія для смаження — 4 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З вечора замочіть квасолю у холодній воді, вранці відваріть до готовності. Посоліть квасолю за смаком у самому кінці варки.

  2. Воду, в якій варилася квасоля, збережіть, зливши до окремої каструльки.

  3. Цибулю дрібно поріжте і підсмажте на рослинній олії до м'якості.

  4. Часник дрібно поріжте.

  5. Зелень порубіть.

  6. Квасолю викладіть в салатник, додайте цибулю разом з олією, у якій вона смажилася, часник, кетчуп, зелень, хмелі-сунелі, коріандр, влийте оцет.

  7. Все добре перемішайте і дайте настоятися мінімум дві години. Якщо заправка вийшла сухуватою, влийте трохи води, в якій варилася квасоля.