Цибулевий мармелад
Це вишукане блюдо французької кухні. Цибулевий мармелад популярний у Франції, Англії. У Європі він продається в магазинах. Необхідно відзначити, що цибулю (білу чи червону) для цього рецепта краще вибирати солодку і соковиту. У процесі приготування страви важливо стежити, щоб цибуля не підгоріла, інакше мармелад може гірчити. Подають цибульний мармелад до сиру, м'яса, паштету, можна з хлібом і вершковим маслом, тостами. Цибулевий мармелад (конфітюр) можна приготувати про запас і зберігати півроку, для цього розкласти його гарячим в простерилізовані банки як варення.
- 1. Цибуля — 3 кг.
- 2. Вершкове масло — 250 г.
- 3. Червоне сухе вино — 0,75 л.
- 4. Оцет — 1 ст. л.
- 5. Мед — 3 ст. л.
- 6. Сіль — 1 ч. л.
- 7. Чебрець — 2 гілочки
- 8. Коріандр — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Очищену цибулю нарізати півкільцями.
У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.
Додати до масла цибулю і поставити каструлю на середній вогонь. Періодично помішуючи, готувати протягом 1 години.
Додати в соус вино, оцет, мед, сіль і приправи.
Варити ще 1 годину, поки цибуля не перетвориться на мармелад.
Вийняти чебрець з каструлі і готовий мармелад ще гарячим розкласти в підготовлені банки. Остудити і зберігати в прохолодному місці.