Запашна молода картопелька
- 1. Дрібна молода картопля — 1 кг.
- 2. Оливкова олія — 4 ст. л.
- 3. Часник — 1 голівка
- 4. Морська сіль середнього помелу — 1,5 ст. л.
- 5. Розмарин — 5 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку розігріти до 220°С. Картоплю добре помити, потерти щіткою (шкірку треба залишити!). Для цього рецепта найкраще підходить саме дрібна молода картопля. Довести воду до кипіння, покласти в неї картоплю та проварити 5 хвилин (слідкувати за часом, щоб вона не розварилася). Дістати картоплю, дати їй трохи остигнути, обсушити.
Викласти картоплю у форму для запікання або просто на деко.
Часник розділити на зубчики, викласти часник зверху на картоплю.
Якщо використовується свіжий розмарин (що краще, оскільки він є більш запашним), розділити гілочки на кілька частин. Рівномірно посипати картоплю розмарином (не додавати його надто багато, тому що йому властивий дуже міцний специфічний аромат).
На довершення посипати картоплю морською сіллю (можна використовувати і звичайну дрібного помелу) та полити оливковою олією (можна використовувати і розтоплене верошкове масло).
Поставити картоплю в духовку на верхню полицю та випікати при 220°С 25-30 хвилин. При цьому кожні 7-10 хвилин відкривати духовку, перевертати картоплю та поливати олією, в якій вона запікається, для утворення золотистої хрусткої скоринки. Подавати як самостійну страву або у якості гарніру. Можна прикрасити страву цілою гілочкою розмарину.