Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти горіхи › Млинці Гунделя
Млинці Гунделя

Млинці Гунделя

Знамениті на весь світ млинці Гунделя, їх ми з вами сьогодні навчимося готувати. Вони стали шедевром угорської кухні і розповсюдили її популярність на весь світ. Готові млинці стануть справжнім доказом вашого кухарської майстерності. Адже їх приготування вимагає деякої вправності. Але це не означає, що ви не зможете їх приготувати. Вся справа в тому, що млинці Гунделя потрібно готувати частіше, щоб відпрацювати технологію. Ваші смакові рецептори отримають масу задоволення від вживання млинчиків. З'ївши такі млинчики на сніданок ви отримаєте мегазаряд енергії. Адже такий шедевр кулінарії не залишить байдужим нікого. Ось вже більше сотні років він радує людей своїм смаком.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яйця — 4 шт.
  2. 2. Цукор — 1 склянка
  3. 3. Молоко — 2 склянки
  4. 4. Мінеральна вода з газом — 0,5 склянки
  5. 5. Борошно — 2,5 склянки
  6. 6. Рослинна олія — 12 ст.л.
  7. 7. Сіль — дрібка
  8. 8. Ром — 150 мл
  9. 9. Родзинки — 40 г
  10. 10. Апельсин — 1 шт.
  11. 11. Волоські горіхи — 200 г
  12. 12. Вершки 10% — 250 мл
  13. 13. Чорний шоколад — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Натріть шкірку цілого апельсина на дрібній терці, щоб отримати цедру. З'єднайте цедру і родзинки, залийте ромом і дайте настоятись.

  2. Відділіть жовтки від білків. Білки заберіть до холодильника для охолодження. Жовтки розітріть з 0,5 склянки цукру добіла, влийте молоко і мінеральну воду, поступово всипте просіяне борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

  3. Білки з дрібкою солі збийте в круту піну, з'єднайте з рештою тіста, обережно піднімаючи білки ложкою знизу догори, щоб тісто вийшло пухким. Влийте 2 ст.л. рослинної олії і ще раз обережно перемішайте тісто знизу догори. Дайте йому трохи постояти і на рослинній олії на добре розігрітій сковороді посмажте тоненькі млинці.

  4. Волоські горіхи порубіть ножем. Закип'ятіть вершки (можна взяти і густіші вершки 20-33%), всипте до них 0,5 склянки цукру, подрібнені волоські горіхі, вимочені в ромі родзинки і цедру (ром збережіть) проваріть все до загустіння. Потім влийте половину рому і остудіть начинку.

  5. Млинці наповніть отриманою начинкою, зверніть у трубочки. Безпосоредньо перед подачею розтопіть на водяні бані шоколад і полийте ним млинці.