Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Грибна ікра

Грибна ікра

Грибна ікра - це відмінна і корисна страва. Грибна ікра готується не дуже швидко, але зате який прекрасний результат виходить в кінці. Адже, це дуже смачна страва, яку дуже люблять багато людей. Готується страва зі свіжих грибів. ЇЇ можна подавати і на святковий стіл. Повірте, вона буде дуже затребувана і на святковому столі, і за сімейною трапезою. У сезон грибів, восени, таку заготовку дуже добре готувати про запас. Грибну ікру можна подавати, як основну закуску. Також можна застосовувати грибну ікру в якості начинки. Адже, які смачні виходять пиріжки і тарталетки з грибної начинки. Ваші близькі порадіють в будь-якому випадку. Так що готуйте грибну ікру.

Кількість порцій 10
Час приготування 115 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 0.5 кг.
  2. 2. Сіль кухонна — 300 г.
  3. 3. Гриби білі — 5 кг.
  4. 4. Олія — 250 мл.
  5. 5. Петрушка — 60 г.
  6. 6. Кріп — 60 г.
  7. 7. Яблочний оцет — 75 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свіжі гриби почистити та ретельно промити в холодній проточній воді. Скласти гриби в кастрюлю, додати 800 мл. води та сіль. Варити на невеликому вогні 30 хвилин. Під час варіння кілька разів перемішувати гриби дерев'яною ложкою, зняти піну. Готові гриби повинні осісти на дно, а бульйон стати прозорим.

  2. Шумівкою дістати гриби з кастрюлі та гарячими подрібнити у комбайні, пропустити через м'ясорубку або подрібнити ножем. Цибулю нарізати кружечками та підсмажити на сковороді до золотисто-жовтого кольору в олії. Пропустити через м'ясорубку та додати подрібнені гриби.

  3. В отриману суміші додати оцет та дрібно посічену зелень кропу та петрушки. Добре перемішати та щільно покласти в стерильні півлітрові банки. Накрити стерильними кришками, стерелізувати в киплячій воді 45 хвилин та закрити. Зберігати у холодильнику.