Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти молоко середній молоко осінь › Турецький сютлач
Турецький сютлач

Турецький сютлач

Сютлач - традиційний турецький десерт, що представляє собою ніжний ванільно-молочний рисовий пудинг. Найчастіше на останньому етапі приготування сютлач, розлитий у вогнетривкі формочки, "доготовляють" в духовці для отримання запеченої золотистої скоринки. У запропонованому ж рецепті використовується інший варіант: приготований сютлач в духовку не ставлять, а розливають у креманки і посипають зверху корицею. Замість кориці можна посипати пудинг фісташковою крихтою. Подавати пудинг можна і гарячим, і холодним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Молоко — 1 л.
  2. 2. Вода — 400 мл.
  3. 3. Рис — 3 ст. л.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Крохмаль — 3 ст. л.
  6. 6. Яєчний жовток — 2 шт.
  7. 7. Ванілін — 3 г.
  8. 8. Кориця — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис промити і відварити в 300 мл. води. Жовтки збити з цукром на водяній бані до піни.

  2. Молоко нагріти. Поступово додати половину молока в жовткову масу, потім перелити жовтково-молочну масу в молоко, що залишилося.

  3. Молоко з цукром і жовтками на невеликому вогні довести до кипіння. Додати рис, ваніль і розведений у 100 мл. води крохмаль. Довести до кипіння і зняти з вогню.

  4. Розлити вміст каструлі по піалам і, остудивши, поставити в холодильник, присипавши зверху невеликою кількістю кориці.