Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти молоко › Гострий гарячий шоколад
Гострий гарячий шоколад

Гострий гарячий шоколад

Як тільки Іспанці привезли рецепт гарячого шоколаду з Америки, це лакомство миттєво поширилося по всій Європі. Індіанці готували гарячий шоколад з додаванням перцю чилі. Вони приписували йому цілющі властивості. Шоколад дійсно дуже корисний. Науково доведено, що шоколад благотворно впливає на серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту ефірних олій, шоколад перешкоджає формуванню склеротичних бляшок і тромбів. А ще шоколад дуже підвищує настрій і знімає втому, додаючи бадьорості на цілий день. Гострий гарячий шоколад буде дуже доречним в морозний, холодний, зимовий день. Філіжанка такого напою швидко зігріє ваш організм, задасть відмінного настрою, підніме тонус і пробудить Вашу чуттєвість.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Шоколад гіркий — 100 г.
  2. 2. Молоко — 400 мл.
  3. 3. Перець чилі — 1 шт.
  4. 4. Ваніль (стручок) — 0,5 шт.
  5. 5. Кориця (паличка) — 1 шт.
  6. 6. Коньяк — 1 ст.л.
  7. 7. Цукор — за смаком
  8. 8. Какао-порошок — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад натерти на крупній тертці. Стручок ванілі розрізати уздовж. Перець чилі розламати навпіл.

  2. Влити в неглибоку каструлю молоко, додати корицю і чилі. Поставити на вогонь, сильно розігріти, не доводити до кипіння. Всипати натертий шоколад, варити 10 хвилин, помішуючи.

  3. Після того, як все зварилося, вийняти спеції з каструлі, додати в шоколад цукор за смаком, зняти з вогню, додати коньяк. При подачі посипати зверху какао.