Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо легкий європейська другі страви › Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини
Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини

Кисло-солодкий стір-фрай зі свинини

Стир - фрай називають стравою китайської кухні, хоча це не зовсім так. Насправді це не просто страва, а технологія приготування їжі. Полягає вона в тому, що м'ясо і овочі швидко смажать на розпеченому маслі. Таким чином вони утворюють корочку і не пускають сік - це вважається найголовнішим в такому способі приготування. Так як свинина часто пускає сік (як і будь-яке м'ясо), слід бути уважним і правильно все готувати. Тоді страва вийде, як у справжньому китайському ресторані. Якщо ви любитель китайської їжі, або ж у вас просто, для різноманітності, намічається вечір у Східному стилі, тоді вам неодмінно потрібно приготувати цю нескладну, але незвичайну страву.

Кількість порцій 3
Час приготування 70 хв

  1. 1. Свиняча вирізка — 500 г.
  2. 2. Броколі — 300 г.
  3. 3. Солодкий перець — 3 шт.
  4. 4. Зелена цибуля — 3 пера
  5. 5. Соєвий соус — 2 ст л.
  6. 6. Яблучний оцет — 2 ст. л.
  7. 7. Крохмаль — 1,5 ч. л.
  8. 8. Ананаси в сиропі — 150 г.
  9. 9. Вода — 60 мл.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Оливкова олія (для смаження) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Броколі розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді до м'яко-хрусткого стану.

  2. Перець нарізати на квадратики зі стороною 2-3 см. Із вирізки прибрати зайвий жир і плівки, нарізати на довгі тонкі шматочки. Посолити.

  3. Обсмажити м'ясо в декілька заходів на сильному вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Перекласти на тарілку.

  4. У тій же сковороді обсмажити до м'яко-хрусткого стану солодкий перець і нарізані білі частини цибулі.

  5. Для приготування соусу змішати оцет, соєвий соус, 100 мл. сиропу від ананасів, 60 мл. води і крохмаль.

  6. До перцю додати м'ясо, шматочки ананаса, броколі і соус. Смажити на невеликій кількості оливкової олії, помішуючи, поки соус не загустіє і не почне огортати продукти, а броколі не прогріється. Подавати, посипавши дрібно різаною зеленою цибулею з відвареним рисом.