Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо європейська осінь › М'ясні кульки з начинкою з квасолі та цибулі
М'ясні кульки з начинкою з квасолі та цибулі

М'ясні кульки з начинкою з квасолі та цибулі

Навіть тим, хто не любить квасолю, ці м'ясні кульки з начинкою повинні сподобатися. Квасоля входить у першу десятку здорових і корисних продуктів для організму людини. Найважливіше в корисності цього продукту, це правильне його приготування. Проварювати квасолю необхідно не менше 1,5 годин. Для приготування страви замість відвареної можна використовувати консервовану квасолю. Форму потрібно обов'язково добре промазати руками або пензликом. Як тільки форму наповнили томатом, то зверху укладають гілочки размаріна. М'ясо обов'язково має добре протушкувати. На гарнір ідеально підійде рис або картопля. При подачі можна полити гарнір і кульки соусом, в якому вони тушкувалися.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. М'ясний фарш — 500 г.
  2. 2. Помідори — 700 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  4. 4. Квасоля — 100 г.
  5. 5. Зелень — за смаком
  6. 6. Cіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замочити квасолю у холодній воді на 3-4 години.

  2. Потім відварити квасолю до готовності. Коли квасоля буде готова, її остудити і перемолоти в блендері.

  3. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Потім обсмажити її на соняшниковій олії на сковороді до золотистого кольору.

  4. Змішати перемелену квасолю і цибулю, посолити і поперчити за смаком.

  5. З помідорів зняти шкірку і перебити їх у блендері.

  6. Фарш добре розім'яти, додати в нього яйце, сіль, перець і перемішати.

  7. Після чого, сформувати з фаршу кілька коржів.

  8. На кожен коржик викласти невелику порцію цибульно-квасолевої суміші і скатати коржі в невеликі кульки.

  9. Кульки з фаршу викласти у форму для запікання, в один або два шари.

  10. Зверху залити томатною сумішшю з блендера так, щоб вона покривала всю поверхню кульок. Можна додати воду, якщо томатної суміші не вистачає.

  11. Зверху викласти листочки зелені і поставити форму в духовку (кришкою не накривати). Запікати при температурі 180°С протягом 40-50 хвилин.