Курка-чкмерулі
- 1. Курка — 1 шт.
- 2. Часник — 5-7 зуб.
- 3. Олія — 5 ст. л.
- 4. Вершкове масло — 50 г.
- 5. Молоко — 1 ст.
- 6. Грузинські спеції (аджика, коріандр) — за смаком
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Курку помити, обробити, обрізавши все зайве. Розпластати уздовж хребта. За допомогою молоточка акуратно відбити, щоб курочка прийняла більш пласку форму.
Намазати її з усіх боків спеціями, сіллю. Дати курці полежати під цими спеціями 30 хвилин. На сковороду налити олію, розігріти її, викласти курочку. Обов'язково накрити важкою кришкою або покласти на звичайну кришку щось важке. Смажити курочку на одній стороні хвилин 15 до красивої рум'яної скоринки. Потім перевернути і смажити 15 хвилин з другого боку до красивої рум'яної скоринки. Курочка повинна бути майже готова.
Майже готову обсмажену курочку витягнути з сковороди і укласти на дошку. Розрізати на порційні шматочки. Готові шматочки укласти у форму.
Для соусу в сковорідку додати вершкове масло і весь вичавлений за допомогою часничниці часник. Обсмажити до легкої рум'яності на невеликому вогні. Можна трохи посолити. Потім додати молоко, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити пару хвилин до легкого загустіння соусу.
Отриманим соусом залити шматочки курочки. Курку відправити в духовку.
Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 200°С і поставити запікатися. Тримати чкмерулі в духовці 15 хвилин.