Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо важкий європейська зима › Індичка в різдвяному соусі
Індичка в різдвяному соусі

Індичка в різдвяному соусі

До приходу зимових свят, пора замислитись про урочисте меню. Якщо ви не вирішили, чим побалувати гостей в цей особливий день, тоді не можемо не поділитися з вами неймовірно смачною стравою - індичка під різдвяним соусом. Птаха традиційно готують на Різдво вже тисячі років, а популярними серед безлічі сімей залишаються: качка, індичка, гуска, а також курка. Що стосується безпосередньо індички, то особливою популярністю вона вже багато років користується в Англії, Греції, США, Ірландії, переважно з додаванням ягід, фруктів або вина. Звичайно, хочеться, щоб страва вийшла смачною, і з правильним гарніром. Для цього підійдуть рис, овочі, картопля, і обов'язково соус. Він повинен вийти оригінальним - апельсиново-журавлинний, з кисло-солодким присмаком. Застілля запам'ятається усім вираженим смаком і заворожливим ароматом.

Кількість порцій 2
Час приготування 140 хв

  1. 1. Стегно індички — 1 шт.
  2. 2. Журавлина — 200 г.
  3. 3. Апельсин — 2 шт.
  4. 4. Сметана — 2 ст. л.
  5. 5. Коньяк — 30 мл.
  6. 6. Лавровий лист — 1-2 шт
  7. 7. Чебрець — 1 гіл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Взяти стегно індички. Помити його. Обсушити. Зробити проколи ножем в декількох місцях.

  2. У мисці змішати перець, сіль, сметану. Подрібнити лавровий лист і додати до суміші. Перемішати. Готовою масою натерти індичку.

  3. Підготовлене стегно індички помістити в чашу мультиварки. Потім очистити апельсин, нарізати кубиками. Перекласти до птаха, і додати до нього журавлину.

  4. Покласти в чашу гілочку чебрецю, влити 30 мл. коньяку. Готувати 2 години в режимі "тушкування". За цей час слід періодично м'ясо перевертати для рівномірного приготування.