Харчо з баранини
Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.
- 1. Грудинка бараняча — 0,3 кг.
- 2. Рис — 35 г.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Олія рослинна — 1 ст. л.
- 5. Томатна паста — 30 г.
- 6. Часник — 3 шт.
- 7. Перець чилі — 5 г.
- 8. Кінза — 15 г.
- 9. Хмелі-сунелі — 1 г.
- 10. Перець чорний мелений — 1 г.
- 11. Гвоздика — 1 г.
- 12. Кориця мелена — 1 г.
- 13. Аджика — 10 г.
- 14. Вода — 1 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.
Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.
Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.
За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.