Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо випічка м'ясо › Пиріг Guinness
Пиріг Guinness

Пиріг Guinness

Дивовижне поєднання темного пива і яловичини. Навіть ті, хто не вживає пива і взагалі його не любить, із задоволенням покуштують цей м'ясний пиріг. Незвичайне поєднання тушкованої яловичини запеченої в пирозі, можливо і вас підштовхне до створення дивовижних страв. Навіть у цьому рецепті не варто дотримуватися певного стандартного набору продуктів. Наприклад, до яловичини в напарники пішов би бекон, а до цибулі з часником - морква і ще інші овочі, які доповнили і так чудовий аромат. Дійсно для створення кулінарного шедевра треба витратити немало часу, але результат вас порадує сповна, ось побачите! Ірландська кухня у вас удома - це можливо вже сьогодні.

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина — 700 г.
  2. 2. Борошно — 1 ст. л.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Часник — 3 зубчики
  5. 5. Пиво Guinness — 400 мл.
  6. 6. Сир твердий — 70 г.
  7. 7. Листкове тісто — 170 г.
  8. 8. Вершкове масло — 50 г.
  9. 9. Яйце — 1 шт.
  10. 10. Розмарин — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати упоперек м'язових волокон чак стейк (частина м'ясного м'якуша з яловичини). Посипати розмарином, сіллю і перцем. Обсмажити.

  2. Обчистити цибулю і часник. Пасерувати на 1 столовій ложці олії до золотистого кольору.  Перекинути суміш до м'яса.

  3. Влити 400 мл. пива Guinness. Додати 1 ст. л. муки і перемішати. Довести до кипіння, а потім на повільному вогні тушкувати 2 години. У результаті повинна вийти густа підлива. Дати охолонути.

  4. Спершу змастити форму для пирога вершковим маслом. Розкачати листкове тісто завтовшки 5 мм. Відрізати третю частину тіста, щоб накрити зверху. Велику частину тіста викласти у форму, далі начинку, посипавши твердим сиром, накрити тістом, яке раніше вирізали, і скріпити краї. Щоб тісто добре зліпилося, його рекомендується змастити (краї) збитим яйцем.

  5. Духовку розігріти до 180ºС  і готувати пиріг 50 хвилин.