Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти м'ясо середній фрукти осінь › Курка запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами
Курка запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами

Курка запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами

"Курка, запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами" – вже сама назва мимоволі пробуджує апетит. А який сюрприз нас очікує, коли ми на власні очі побачимо цей кулінарний шедевр і відчуємо неперевершений аромат запеченого м’яса, приправленого соком апельсину, медом, імбиром та спеціями. Така страва перетворюється в один привід - зібрати близьких за одним великим столом і насолодитися душевною компанією, порадуватись неперевершеному смаку запеченої курки з імбиром і апельсинами. Також не варто забувати, що імбир – скарбниця корисних елементів, його вживання слугує надійною профілактикою від великої кількості захворювань і є незамінним для укріплення імунітету.

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Перець червоний мелений — за смаком
  2. 2. Апельсини — 2 шт.
  3. 3. Курка — 1 шт.
  4. 4. Мед — 4 ст. л.
  5. 5. Імбир тертий — 40 г.
  6. 6. Масло рослинне — 3 ст. л.
  7. 7. Спеції — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку  розігріти духовку до 200°С. Очистити апельсини від шкірки нарізати кружечками.

  2. Добре просушити курку і натерти маслом з сіллю і перцем. Викласти на деко, грудинкою вниз, навколо розкласти шматочки апельсина і готувати 40 хвилин.

  3. Змішати сік апельсина, мед, спеції і імбир. Перевернути курку грудинкою вгору і густо змастити сумішшю.

  4. Запікати в духовці близько години, поливати соком з деко, до появи золотистої скоринки.