Плов
- 1. М'ясо (баранина) — 1 кг.
- 2. Цибуля ріпчаста — 1 кг.
- 3. Морква — 1 кг.
- 4. Рис довгозернистий — 1 кг.
- 5. Часник — 3 головки
- 6. Рослинна олія — 300 мл.
- 7. Вода — 2000 мл.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець червоний — за смаком
- 10. Зіра (кумин) — 0.5 ч. л.
- 11. Родзинки — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Добре промити рис в холодній воді (краще всього підійде басматі або девзіра), потім залишити набухати на 2 години або до того часу поки він не знадобиться.
Нарізати цибулю кільцями, а моркву соломкою.
Розігріти олію в казані (можна взяти каструлю з товстим дном) і злегка обсмажити цибулю.
Додати нарізане кубиками м'ясо і смажити 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
Покласти в казан моркву і тушкувати до готовності (морква повинна бути м'якою). Посипати зірою, перцем, покласти барбарис, родзинки.
Помішуючи, залити все окропом (приблизно 1 літр). Посолити так, щоб був смак трохи пересоленого, тому що потім це вбере рис. Усередину покласти цілий часник, очищений тільки від верхнього лушпиння. Довести до кипіння і дати потомитись під кришкою на слабкому вогні 30-40 хвилин. Це називається "зірвак".
Вийняти часник. Злити воду з рису і викласти його в казан, рівномірно розподіливши по поверхні. Повільно (краще через шумівку) долити ще води, вона повинна покривати рис не менше ніж на 1.5-2 см.
Дати добре покипіти близько 10-15 хвилин. Можна помішувати рис, але не зачіпаючи при цьому "зірвак". Після випаровування води з поверхні, повернути часник назад, сформувати з рису гірку і посипати ще трохи зірою (можна присипати родзинками). Проштрикнути його в декількох місцях дерев'яною паличкою (щоб дати можливість вийти парі).
Закрити казан кришкою, зменшити вогонь та готувати 25-30 хвилин.
Коли плов готовий, його можна перемішати (хоча в деяких регіонах Узбекистану цього не роблять). На тарілці зазвичай викладають м'ясо і часник поверх рису.
Подавати з овочевим салатом і гарячим чаєм.