Айнтопф із яловичини
Сьогодні пропонуємо вам приготувати чудову страву айнтопф. Але не всі знають що це таке. Слово айнтопф своїм морфологічним звучанням відразу говорить саме за себе. Правильно, це страва німецької кухні. По суті вона заміняє собою першу і другу страву. За своєю консистенцією - це густий суп, який варити будемо на яловичому бульйоні. Насправді, страва універсальна. Її можна вживати в якості обіду або вечері. До того ж, готують цю страву різними способами і додають найрізноманітніші інгредієнти. До речі, страву айнтопф традиційно готують не тільки в Німеччині, але і в багатьох інших європейських країнах. В інших країнах разом із зміною складу інгредієнтів змінюється, звичайно, і назва самої страви.
- 1. Яловичина — 800 г.
- 2. Цибуля — 2 шт.
- 3. Картопля — 200 г.
- 4. Сало топлене — 4 ст. л.
- 5. Борошно — 2 ст. л.
- 6. Оцет — 1 ст. л.
- 7. Пиво світле — 0,5 л.
- 8. Бульйон сухий — 2 ч. л.
- 9. Кетчуп — 2 ст. л.
- 10. Томатна паста — 1 ч. л.
- 11. Зелень петрушки — 1 ст. л.
- 12. Лавровий лист — 1 шт.
- 13. Чебрець сушений — 1 ч л.
- 14. Сіль — за смаком
- 15. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю дрібно порізати, обсмажити в 2 столових ложках топленого сала, зняти зі сковороди.
Нарізати невеликими шматочками яловичину, обваляти в борошні і смажити на сильному вогні в тому ж салі, потім вийняти.
Для соусу в жир додати оцет і 2/3 кількості пива, додати сухий бульйон, кетчуп і томатну пасту. Перемішати і прокип'ятити. Додати петрушку, лавровий лист і чебрець, посолити і поперчити.
Форму змастити салом і викласти в неї шарами м'ясо, порізану картоплю і цибулю. Залити соусом і пивом, що залишилось.
Тушкувати, накривши кришкою, в розігрітій до 180°C духовці 90 хвилин.