Малина в кремі сабайон
Сабайон – класичний італійський крем зі збитих яєчних жовтків з цукром і вином (лікером, шампанським). Отриману суміш готують на водяній бані, потім подають у гарячому або охолодженому вигляді. Цей яєчний крем вперше був приготований в далекому ХVI столітті італійським кухарем Скаппі. У загальному розумінні «сабайонами» називають різновид італійських десертів зі збитих жовтків з фруктами і алкоголем. Навчившись готувати цей ніжний крем, Ви значно розширите Вашу домашню колекцію десертів і випічки. Адже з сабайону виходить дивовижний фруктовий мус, морозиво і навіть тортики. Сьогодні ж пропонуємо насолодитися малиною в кремі сабайон – чудовим п'янким десертом зі стиглою ягодою.
- 1. Жовток яєчний — 4 шт.
- 2. Пудра цукрова — 50 г.
- 3. Лікер — 10 мл.
- 4. Вода — 20 мл.
- 5. Вершки 33-35% — 100 мл.
- 6. Малина — 340 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Жовтки збити з цукром в пишну масу. Додати воду, лікер і ще раз збити. Поставити на водяну баню і збивати близько 4 хвилин. Поставити миску з кремом на лід і збити до густого стану.
Збити вершки до стану густої піни. Додати вершки до жовткової маси і довести крем до однорідної консистенції. Малину помити (або розморозити). Викласти в келихи малину і крем. Прикрасити ягодами малини і, за бажанням, м'ятою.