![Пиріг з журавлиною і яблуками](https://img2.zakaz.ua/uploade70f0f96cc852d61dcb583e0ff771b09.jpg.350x.jpg)
Пиріг з журавлиною і яблуками
- 1. Яйця — 6 шт.
- 2. Вершкове масло — 150 г + ще трохи для змазування форми
- 3. Цукор — 140 г
- 4. Ванільний цукор — 1 ст.л
- 5. Борошно пшеничне — 1,5 - 2 склянки
- 6. Розпушувач — 0,5 ч.л
- 7. Яблука — 2 шт.
- 8. Журавлина — 150 г
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Журавлину промити та висушити. Якщо використовується заморожена ягода, розморозити її і злити сік.
Духовку разігріти до 180°C.
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім збити для об'ємності. Додати цукор (2 ч.л. залишити) і ванільний цукор і ще раз все добре збити.
Вбити одне яйце і перемішати. У решти яєць відокремити жовтки від білків і жовтки додати в тісто (білки не знадобляться).
У цю ж миску просіяти борошно (кілька столових ложок борошна залишити) разом з розпушувачем і добре перемішати тісто до однорідності.
Журавлину обваляти у борошні, що залишилося. Додати її до тіста і акуратно перемішати, щоб ягідки залишилися цілими.
Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити його.
Яблука очистити від шкірки (можна не очищати), видалити сердцевинку і нарізати їх скибками.
Викласти яблука на пиріг, злегка вдавлюючи їх у тісто і формуючи з них таким чином дві квіточки. У серединку кожного можна покласти по ягоді журавлини. Посипати яблука цукром, що залишився.
Випікати пиріг у розігрітій духовці приблизно 50-60 хвилин до золотистого кольору.