Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти духовка випічка › Лимонний пиріг з пісочного тіста
Лимонний пиріг з пісочного тіста

Лимонний пиріг з пісочного тіста

До вашої уваги прекрасний, яскравий пиріг з пісочного тіста з кислинкою і неймовірним цитрусовим ароматом. Такий вибір «до чаю» буде доречний в будь-який сезон року, але особливо підійде в осінній та зимовий, коли організм потребує вітамінів, у тому числі вітаміну С, який у лимонах міститься в досить великій кількості. У процесі приготування, якщо є час, можна накрити пиріг не просто тістом, а зробити з нього смужки, і накрити «сіточкою». Також за бажанням, при подачі, можна прикрасити його збитими солодкими вершками і посипати невеликою кількістю цедри. Або прикрасити як запропоновано на фото - цедрою, чскибочкою лимона і листочками свіжої м'яти.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г.
  2. 2. Масло вершкове — 200 г.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Розпушувач — 5 г.
  5. 5. Лимон — 120 г.
  6. 6. Цукор — 100 г.
  7. 7. Крохмаль — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити. Просіяти борошно з розпушувачем і додати цедру. М'якоть лимона змішати з цукром і крохмалем.

  2. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця (по одному) і ще трохи збити (1 жовток залишити). Додати борошно і замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 15-20 хвилин у холодильник.

  3. Тісто розділити на 2 частини. Більшу частину розкачати в пласт товщиною 1 см. Укласти тісто у форму і викласти лимонну масу. Зверху викласти другий пласт тіста, скріпити краї і змастити жовтком. Духовку розігріти до 160°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 40 хвилин.