Хурма, запечена в сметані
Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.
- 1. Хурма — 3 шт.
- 2. Сметана — 3/4 склянки
- 3. Яйце — 1 шт.
- 4. Борошно — 1 ст. л.
- 5. Цукор — 130 г.
- 6. Лимон — 0,5 шт.
- 7. Ванільний цукор — 1 ч. л.
- 8. Соняшникова олія — за смаком
- 9. Цукрова пудра — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.
Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.
Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.
Подати, посипавши цукровою пудрою.