Домашнє лимонне морозиво
- 1. Вершки 33-35% — 500 мл
- 2. Згущене молоко — 1 банка
- 3. Лимон — 1 шт.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
На кілька хвилин опустіть лимон в гарячу воду, дістаньте, розріжте навпіл та витисніть сік (знадобиться близько 1/4 склянки). Шкірку лимона можна залишити для оздоблення морозива.
Вершки охолодіть і почніть збивати міксером, спочатку на невеликій швидкості, потім поступово збільшуючи її. Як тільки вершки почнуть густішати, збивання зупиніть (важливо не перезбити вершки, інакше морозиво вийде занадто жирним!).
Додайте до вершків згущене молоко, добре перемішайте.
Влийте лимонний сік і ще раз добре перемішайте.
Викладіть масу у ємність, у якій ви будете її заморожувати (для цього добре пасує, наприклад, пластиковий контейнер). Поставте морозиво в морозилку.
Через 2 години дістаньте морозиво, добре перемішайте виделкою або вінчиком, знову поставте в морозилку до повного заморожування на 6-8 годин. Це необхідно для того, щоб наситити морозиво повітрям та його текстура набула легкості.
Для подачі можна сформувати кульки спеціальною ложкою, опустивши її на 30 секунд у гарячу воду. Декоруйте морозиво листочками м'яти, смужками лимонної цедри, горішками чи розтопленим шоколадом.