Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти фрукти європейська дієтичні страви › Яблука, запечені з горіхами і медом
Яблука, запечені з горіхами і медом

Яблука, запечені з горіхами і медом

Прекрасний і корисний десерт, що, погодьтеся, важливо. Яблука виходять дуже смачні, м'які й ароматні. Найкраще підійдуть для цієї страви кислі і кисло-солодкі сорти. Тому якщо трапилося так, що купили яблука, а вони дуже кислі, то візьміть до уваги цей рецепт. Яблука в процесі запікання стають солодші, а також до складу входить мед, тому якщо взяти солодкі сорти, то страва вийде пересоодкою. Горіхи за смаком можна брати будь-які. Найкраще підійдуть фундук, мигдаль та волоські горіхи. Крім родзинок можна покласти також чорнослив і курагу. Якщо хочете, щоб страва виглядала ще ефектніше, то відріжте кришечку не просто, а фігурним вирізанням («тюльпаном»).

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яблука — 200 г.
  2. 2. Горіхи волоські — 30 г.
  3. 3. Родзинки — 20 г.
  4. 4. Мед — 10 г.
  5. 5. Кориця — 5 г.
  6. 6. Горіх мускатний — 5 г.
  7. 7. Гвоздика — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука помити, зняти верхівку і вирізати серцевину. Вийняти частину начинки чайною ложкою. Горіхи подрібнити, родзинки промити і змішати зі спеціями і медом.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Викласти начинку в яблука, накрити їх верхівкою і поставити в духовку. Випікати яблука близько 25-30 хвилин.