Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно легкий європейська борошно › Апельсинові мафіни з шоколадною крихтою
Апельсинові мафіни з шоколадною крихтою

Апельсинові мафіни з шоколадною крихтою

Приготувати домашні ароматні мафіни – мрія будь-якої господині. А мрії повинні збуватися. Саме час порадувати рідних цією чудовою випічкою. Мафін являє собою маленький порційний кексик із соковитою начинкою всередині. Як правило, в якості начинки використовуються стиглі ягоди і фрукти, розрізані на невеликі шматочки. Туди ж додають горішки, цукати, шоколад. Від цього мафіни, на відміну від традиційних кексів, мають м'яку і пористу текстуру і виходять більш «мокрими» і маслянистими на смак. Пропонована випічка вразить своїм насиченим ароматом і неповторним смаком. Тут і легка цитрусова кислинка, і солодка шоколадна крихта, і ніжний вершковий сир. Пальчики оближеш.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Цукор — 50 г.
  3. 3. Розпушувач — 7 г.
  4. 4. Апельсин — 150 г.
  5. 5. Сир філадельфія — 175 г.
  6. 6. Шоколад темний — 100 г.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця збити з цукром в пухку масу. Додати сир філадельфія і довести до однорідності.

  2. Апельсин помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько 2 столових ложок). Шоколад порубати на крихти (ножем або в блендері).

  3. Всипати просіяне борошно з розпушувачем до яєчно-сирної маси. Додати цедру і шоколад. Довести тісто до однорідної консистенції.

  4. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.