Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська обід › Вівсяні талери
Вівсяні талери

Вівсяні талери

Талер - це назва великої срібної монети, яка в XVI-XIX століттях відігравала важливу роль у грошовому обігу Європи і в міжнародній торгівлі. Дуже скоро талер зайняв домінуюче положення в міжнародній торгівлі. Хоч і на сьогоднішній день талера, як грошової одиниці не існує ми вам пропонуємо сьогодні стати фальшивомонетниками і зробити власні, нехай і вівсяні талери. Якщо у вас є діти, то спечіть їм таке прекрасне печиво. До речі, з дітьми можете і обіграти цю ситуацію з грошима. Вийде дуже весело, незабутньо і креативно, до того ж ще й дуже смачно. А ще таке печиво вважається дієтичним і корисним, тому що в ньому багато корисних вівсяних пластівців і мигдалю.

Кількість порцій 12
Час приготування 50 хв

  1. 1. Мигдаль — 50 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 300 г.
  3. 3. Какао-порошок — 30 г.
  4. 4. Вівсяні пластівці — 350 г.
  5. 5. Родзинки — 150 г.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Цукор-пісок — 330 г.
  8. 8. Розпушувач тіста — 15 г.
  9. 9. Яйця — 5 шт.
  10. 10. Вершкове масло — 150 г.
  11. 11. Цукор ванільний — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль змолоти в блендері. 2 ст. л. цукру залити 0,3 склянки води. Варити сироп, поки цукор повністю не розчиниться. Охолодити.

  2. Змішати борошно, 50 г. вівсяних пластівців, розпушувач, какао, цукор, який залишився і вершкове масло. Влити 1 яйце і 1 жовток. Змішати в однорідну масу разом із сиропом. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити в холодильник.

  3. В 1 ст. л. вершкового масла обсмажити 300 г. вівсяних пластівців. Родзинки промити.

  4. Для начинки 3 білки збити з 1 дрібкою солі, поступово всипати ванільний цукор і збивати ще 5 хвилин. Додати вівсяні пластівці і родзинки, змішати міксером.

  5. Розділити тісто на чотири частини. Розкачати по 4-5 мм. Вирізати кола по 6 см. в діаметрі.

  6. Викласти кружечки на деко, змащене маслом. На кожен кружечок покласти чайну ложку начинки і накрити іншим кружечком. Придавити по краях. Випікати 20 хвилин у духовці при температурі 180°С.