Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська випічка › Лимонний пиріг з вершками
Лимонний пиріг з вершками

Лимонний пиріг з вершками

Якщо Ви – любитель лимонної випічки, то перед пропонованим десертом встояти точно не зможете. Освіжаючий вершковий пиріг «лимонник» з приємною цитрусовою ноткою і кисло-солодким смаком має оригінальне виконання і яскравий зовнішній вигляд. Родзинка пирога – у ароматній лимонної начинці, що представляє собою збиті вершки з цедрою і соком лимона. Вона обволікає ніжний бісквітний корж як вуаль. Особливо популярний цей лимонний пиріг у Європі: у місцевих кафе його подають з кулькою ванільного морозива і солодким соусом. Виливши лимонну начинку в випечену основу, покладіть зверху тонкі дольки лимона по всій поверхні. Прикрасьте цей кулінарний шедевр гілочкою свіжої м'яти і подавайте до столу.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 175 г.
  2. 2. Пудра цукрова — 40 г.
  3. 3. Масло вершкове — 75 г.
  4. 4. Лимони — 5 шт.
  5. 5. Цукор — 175 г.
  6. 6. Яйце куряче — 7 шт.
  7. 7. Вершки 33-35% — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У одного яйця відокремити жовток від білка. Білок збити в піну. Просіяне борошно, цукрову пудру, розм'якшене вершкове масло, жовток, трохи води (10 мл) змішати до однорідного стану.

  2. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин у холодильник. Духовку розігріти до 200. Дістати тісто, розкачати, викласти у форму, змастити білком і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин.

  3. Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати сік, цедру і вершки. Ще раз добре збити.

  4. Духовку розігріти до 180. Вилити начинку на випечену основу. Поставити в духовку і випікати близько 30 хвилин.