Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно важкий борошно літо › Лагман по-уйгурськи
Лагман по-уйгурськи

Лагман по-уйгурськи

Ця страва досить популярна у середньоазіатських народів. Зокрема у уйгурів і дунган (жителі Казахстану, Киргизії і навіть Китаю). У кожного народу рецепт свій, і він трохи відрізняється від рецептів сусідів. Сьогодні ми пропонуємо рецепт лагмана по-уйгурськи. Зазвичай приготування за цим рецептом кулінари беруть баранину, хоча це не принципово, і ви можете замінити її будь-яким іншим м'ясом. Але особливість цієї страви не в м'ясі, а в довгій локшині, яку тягнуть особливим способом. Про це ми вам і розповідаємо. Додайте до всього цього трохи овочів (з приводу цього ви можете експериментувати і класти ті овочі, які вам захотілося, навіть якщо їх немає в рецепті).

Кількість порцій 4
Час приготування 225 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Сіль — 15 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Курдючне сало — 50 г.
  5. 5. Сода — 3 г.
  6. 6. М'ясо (яловичина або баранина) — 500 г.
  7. 7. Цибуля — 2 шт.
  8. 8. Морква — 2 шт.
  9. 9. Помідор — 4 шт.
  10. 10. Зубчик часнику — 8 шт.
  11. 11. Капуста — 150 г.
  12. 12. Олія — 50 г.
  13. 13. Болгарський перець — 1 шт.
  14. 14. Зірочка бад'яну — 1 шт.
  15. 15. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати тягнуту локшину (чузму). Змішати борошно з сіллю (5 г.) та залити в цю суміш збите яйце. Потім налити півсклянки теплої води та замісити тісто. Борошно додавати потрібно невеликими порціями. Тісто повинне бути дуже м'яким, а зайве борошно зробить його жорстким. Замішувати тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане "слухняним". Тільки після цього можна починати місити його довго та наполегливо (хвилин 20). Потім скачати тісто в кулю, завернути у плівку та покласти в холодильник на годину.

  2. Через годину розвести в теплій воді  (200 мл.) сіль (3 г.) та харчову соду (3 г.) та залити розчин в простору миску. Готове тісто потрібно буде місити над цією мискою, втираючи в тісто розчин солі та соди. Робити це потрібно буде довго та наполегливо, а головне - ретельно (20 хвилин). Після цього почати розтягувати тісто в тонку локшину невеликої довжини, при цьому пальці потрібно змащувати олією. Зварити локшину, але воду, в котрій вона варилася залишити.

  3. Далі потрібно приготувати підливу до локшини (соус). Для цього спочатку потрібно нарізати м'ясо на 4 шматки. Цибулю порізати тонкими кружальцями. Моркву, капусту та болгарський перець - невеликими шматочками, причому, моркву порізати тоненько. Помідори порізати дрібно та додати до них дрібно посічений часник та одразу перемішати.

  4. В глибокій сковорідці добре розігріти олію та підсмажити в ній дрібно порізане сало. Забравши шкварки, почати обсмажувати великі шматки м'яса. Обсмажувати м'ясо слід до гарної рум'яної скоринки на м'ясі. До добре обсмаженого м'яса додати цибулю та обсмажувати її з м'ясом, поки цибуля не зарум'яниться. На цьому етапі потрібно додати сіль та чорний мелений перець (за смаком). На обсмажене м'ясо та цибулю покласти змішані з часником подрібнені помідори, температуру зменшити до помірної та, помішуючи, потрібно дочекатися, коли помідори дадуть сік. Дати цьому соусу потушкуватися на помірному вогні, до тих пір поки, соус не випариться наполовину.

  5. На соус, що випарився наполовину, покласти капусту, моркву та болгарський перець. Перемішати та зразу ж почати додавати воду, в котрій варилася локшина. Цю воду слід підливати акуратно, щоб не перелити, але з урахуванням того, що її частина випариться. Підлива не повинна бути ні густою, ні рідкою. Тепер підливу довести до кипіння та поварити 40 хвилин на повільному вогні.

  6. Потім перемішати та витягнути з підливи м'ясо, дрібно його нарізати та повернути до підливи. Дати настоятися підливі 15 хвилин. В глибокі миски (або великі піали) покласти готову локшину (вона повинна займати приблизно половину миски). Після цього залити локшину підливкою. Прикрасити бад'яном.