Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська випічка шоколад › Шоколадно-мигдальний кекс
Шоколадно-мигдальний кекс

Шоколадно-мигдальний кекс

Домашню випічку люблять усі без винятку, а от приготувати її – справа непроста, яка деколи обертається для деяких господинь непосильним завданням. Розвіяти міф про складнощі процесу приготування випічки з легкістю зможе наш рецепт шоколадно-мигдалевого кексу. Коли Ви відправите десерт в духовку, вся кухня наповниться неповторним ароматом свіжої випічки, який привабить на кухню не тільки домочадців, а й нежданих гостей. Тому відразу ставте чайник. Не будемо приховувати: є у цих кексиків один істотний недолік – вже швидко вони з'їдаються. До речі, випікати кекси можна як у великій формі, так і порційних силіконових формочках, спеціально призначених для подібної випічки.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Шоколад чорний — 400 г.
  2. 2. Масло вершкове — 265 г.
  3. 3. Цукор — 170 г.
  4. 4. Яйце куряче — 5 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 50 г.
  6. 6. Мигдаль — 230 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білки відокремити від жовтків. Шоколад розламати на шматочки. Масло нарізати кубиками. Розтопити масло, шоколад і цукор на водяній бані. Зняти з бані шоколадну суміш, додати жовтки, швидко перемішуючи.

  2. Білки збити в пишну піну. Змішати шоколадну і білкову маси. Додати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати кекс близько 25-35 хвилин.