Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба › Суші-торт
Суші-торт

Суші-торт

Cуші-торт - креативна альтернатива традиційним суші і ролам. Приготування традиційних суші вимагають наявності певних навичок, а суші-торт більш простий і швидкий у приготуванні. Рис для "торта" потрібно готувати, дотримуючись усіх правил. Рис потрібен із хорошою клейковиною: бажано білий дрібнозернистий (в ідеалі японський або китайський), а довгозернистий пропарений не підійде. Перед замочуванням рис потрібно добре промити в холодній воді, міняючи воду, поки вона не стане прозорою. Уважно стежте за процесом варіння, щоб не переварити рис. Нарізати суші-торт потрібно дуже гострим ножем, щоб страва не розсипалася.

Кількість порцій 8
Час приготування 140 хв

  1. 1. Лист норі — 1 шт.
  2. 2. Свіжий лосось — 500 г.
  3. 3. Великий огірок — 1 шт.
  4. 4. Авокадо — 1 шт.
  5. 5. Кунжут — 4 ст. л.
  6. 6. Рис — 120 г.
  7. 7. Рисовий оцет — 4 ст. л.
  8. 8. Цукор — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — 1 ч. л.
  10. 10. Вода — 360 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку необхідно приготувати рис. Для цього замочити його в холодній воді на 1 годину. У цей час підігріти рисовий оцет, розчинити в ньому цукор і сіль. Залишити оцет до його повного охолодження.

  2. Далі рис відкинути на сито і залишити його на 30 хвилин. Перекласти рис в каструлю з 360 мл. води. Закип'ятити і варити рис протягом 5 хвилин. Кришку не знімати і зменшити вогонь до мінімуму. Варити рис ще 5 хвилин. Далі рис зняти з вогню і дати йому постояти під кришкою ще 10 хвилин.

  3. До рису додати оцет і трохи перемішати. Дати рису охолонути до кімнатної температури.

  4. Потім нарізати лосось невеликими шматочками. Перемішати рибу з кунжутом і помістити в холодильник.

  5. Почистити огірок і авокадо від шкірки, порізати невеликими скибочками.

  6. Лист норі обрізати за розміром форми для торта і укласти його на дно форми.

  7. Намочити руки і викласти на норі половину рису. Добре прим'яти і утрамбувати рис. Зверху покласти огірок і авокадо, закінчити лососем. Повторити шари ще раз.

  8. Торт поставити в холодильник до моменту подачі страви на стіл.