Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти риба українська літо › Карасі в духовці
Карасі в духовці

Карасі в духовці

Багато хто з вас готував карасів за різними рецептами багато разів. Смажили до хрусткої скоринки, тушкували в сметані, запікали і навіть готували консерви з карасів, але наш рецепт не схожий на раніше випробувані вами рецепти. Така риба, як короп, карась, білий амур має стійкий запах болота. Але приготована по-нашому рецепту рибка виходить ароматна, соковита, м'яка і не пахне болотом. Карасі в духовці - це прекрасна страва, так як солодке м'ясо карася ні з чим порівняти не можна, а приготувати його дуже просто. Ця страва чудово підійде і на святковий, і на повсякденний стіл. А щоб потім не пригнічувати себе кісточками, рекомендуємо в маринад додати лимонного соку. Таким чином кислота роз'їсть всі кісточки.

Кількість порцій 3
Час приготування 120 хв

  1. 1. Карась — 800 г.
  2. 2. Олія оливкова — 100 мл.
  3. 3. Часник — 3 зубчики
  4. 4. Приправа для риби — 3 ч. л.
  5. 5. Кунжут білий — 5 г.
  6. 6. Кріп свіжий — 1 пучок
  7. 7. Петрушка свіжа — 1 пучок
  8. 8. Сіль — 3 г.
  9. 9. Панірувальні сухарі — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу вимити, почистити і видалити плавники.

  2. Змішати сіль, приправу для риби, кунжут і дрібно нарізані часточки часнику. Заправити масу оливковою олією і перемішати.

  3. Карась замаринувати отриманою масою і поставити в холодильник на 1 годину.

  4. Форму для випічки посипати панірувальними сухарями. Мариновану рибу посипати кропом, петрушкою і сухарями.

  5. Запікати карасів в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин при температурі 200°C.